Gemeente communiceert onvoldoende over geplande werken

Op 25 januari 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het is niet nieuw. De gemeente communiceert te weinig en te laat over geplande werken.

De inwoners van de Steenhuizestraat in Sint-Lievens-Esse bleven maanden in het ongewisse over de duur en de voortgang van de rioleringswerken, tot grote ergernis van de omwonenden.

Recent was er ook heel wat onduidelijkheid over de timing en de werken die uitgevoerd worden in de Tolstraat, de Gentweg en Kloosterberg in Steenhuize.

Ook de buurtbewoners van de Daalkouterlaan, Dennenlaan en Beukenlaan in Hillegem zijn niet tevreden. Daar werd een proefopstelling met éénrichtingsverkeer ingevoerd met het oog op rioleringswerken die daar zullen uitgevoerd worden. 

De buurtbewoners zijn bijzonder ontevreden over de communicatie vanuit de gemeente. Er werd hen gemeld dat er éénrichtingsverkeer ingevoerd zou worden maar na een dikke maand werd de rijrichting ineens omgekeerd, zonder enig voorafgaand overleg of communicatie. De maatregel werd dan ook vaak niet gerespecteerd, de mensen bleven vaak nog volgens de ‘oude’ situatie rijden.

“Chaos”, zegt Toon De Bock. "Ik begrijp niet waarom de omwonenden daar niet schriftelijk van op de hoogte werden gebracht. Een dergelijke plotse verandering levert potentieel gevaarlijke situaties op en zorgt - terecht - voor heel wat frustraties bij de omwonenden. Daarom bracht ik dit punt ter sprake op de gemeenteraad". 

De bevoegd schepen van VLD gaf toe dat er slecht werd gecommuniceerd over het dossier “door een samenloop van omstandigheden en door afwezigheid van een aantal ambtenaren”. Hij beloofde om op onze vraag in te gaan en om beter te communiceren over dit dossier. Concreet zal er op korte termijn een infovergadering georganiseerd worden voor de omwonenden. De schepen gaf ook toe dat niet elke inwoner even vlot zijn weg vindt naar de website of de Facebookpagina van de gemeente om bedenkingen, klachten of opmerkingen kenbaar te maken. Daarom zal er een enquête gestuurd worden naar alle omwonenden. Intussen kwamen al 58 opmerkingen binnen via https://denkeensh.herzele.be/nl-BE/ 50 daarvan waren negatief. Hij beloofde dat alle opmerkingen zullen doorgegeven worden aan het studiebureau en dat er een nieuw plan opgesteld zal worden indien de omwonenden niet akkoord gaan met de nieuwe situatie. We roepen de inwoners van Hillegem dus op om hun opmerkingen door te geven via https://denkeensh.herzele.be/nl-BE/ of via de enquete die binnenkort bezorgd zal worrden.

Wij blijven de situatie alvast opvolgen! 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is