N-VA Herzele heeft ernstige bedenkingen bij de bouw van een complex met 32 appartementen in Steenhuize

Op 30 september 2021, over deze onderwerpen: Respect voor de dorpskernen
Toon De Bock

Het schepencollege van Herzele verleende in 2017 een bouwvergunning voor de bouw van assistentiewoningen in de Tolstraat in Steenhuize-Wijnhuize. Daar werd de uitdrukkelijke voorwaarde aan gekoppeld dat het moest gaan om erkende assistentiewoningen. In augustus jongstleden keurde het schepencollege van Open Vld en CD&V de wijzigingen goed aan de eerder verleende vergunning. De verplichting dat het moet gaan over de bouw van erkende assistentiewoningen werd overboord gegooid. Concreet kom het er op neer dat er in de Tolstraat in Steenhuize nu een complex zal worden neergezet met 32 appartementen. En dat is volgens de N-VA van Herzele de spelregels veranderen tijdens het spel…  

Landelijke karakter behouden en beschermen

“Wij hebben ernstige bedenkingen bij de bouw van een complex met 32 appartementen in een landelijk dorp zoals Steenhuize. En helaas is dit niet het enige. Nieuwe projecten schieten als paddenstoelen uit de grond, niet alleen in Steenhuize maar ook in andere deelgemeenten. We verzetten ons hiertegen”, zegt fractieleider Toon De Bock verontwaardigd. “Wij willen het groene, landelijke en rustige karakter van onze gemeente behouden en beschermen”.

“Op de gemeenteraad vroegen we al dikwijls naar de visie van de bevoegde schepen rond ruimtelijke ordening en planning. Helaas kregen we daar tot op heden nog geen duidelijk antwoord op. We begrijpen ook niet dat sommige inwoners hemel en aarde moeten bewegen om een bouwvergunning te verkrijgen, terwijl dat blijkbaar wel allemaal vlot gaat voor de bouw van een appartementencomplex met 32 appartementen, op wandelafstand van het kasteel en het dorp met beschermd dorpsgezicht”, gaat Patricia Van Ruyskensvelde verder. 

Meer inwoners nodig om de schuldenput te vullen

Herzele zit diep in de schulden. De N-VA fractie trok tijdens de gemeenteraad van september nog maar eens aan de alarmbel. “Het antwoord van schepen Jan Van Damme was verbijsterend. In plaats van naar oplossingen te zoeken hoe we de schuldgraad van de gemeente kunnen laten dalen, vertelde de schepen dat er meer inwoners moeten komen wonen in Herzele, want meer inwoners, dat betekent meer inkomsten”. Een eigenaardige redenering vindt gemeenteraadslid Timothy Desmet.

“We beginnen nu het resultaat te zien van dit falende beleid. Er wordt overal gebouwd, het landelijke karakter van onze gemeente gaat beetje bij beetje verloren, de schuldgraad van de gemeente blijft torenhoog want het inwonersaantal van onze gemeente stagneert”, besluiten de gemeenteraadsleden van de N-VA in Herzele.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is