N-VA redt het corona-plan van de gemeente Herzele

Op 1 juli 2020, over deze onderwerpen: Welzijn

Op de gemeenteraad van juli werd het relanceplan voor het post-corona herstel van de gemeente goedgekeurd. 

“Dit plan heeft als doel om al onze inwoners te ondersteunen en het sociale en culturele leven en de lokale economie opnieuw te stimuleren na de lockdown van maart”, zegt fractieleider Toon De Bock. “Hiervoor werd een taskforce opgericht waar alle politieke partijen – meerderheid én oppositie – in vertegenwoordigd zijn. N-VA Herzele heeft hard gewerkt aan dit plan en gelukkig maar zo blijkt… Er kwamen immers bijzonder weinig voorstellen van de meerderheid”.

“Nochtans zou je er mogen van uit gaan dat net de bevoegde schepenen het beste zicht hebben op welke maatregelen er genomen moeten worden binnen hun bevoegdheden”, zegt gemeenteraadslid Timothy Desmet. “Zonder de N-VA was dit relanceplan maar een bijzonder mager beestje geweest”.

29 van de 48 actiepunten in het relanceplan werden aangebracht door de N-VA. 
15 van de 17 maatregelen ter ondersteuning van onze lokale economie, kwamen er op voorstel van de N-VA.
9 van de 10 maatregelen ter ondersteuning van het verenigingsleven, kwamen van de N-VA.

“Het is niet moeilijk om een gemeente te besturen als alles goed gaat, maar ook als we geconfronteerd worden met een crisis zoals deze, verwachten we een daadkrachtig gemeentebestuur dat snel reageert en onmiddellijk de nodige maatregelen neemt. De huidige meerderheid heeft nu bewezen dat ze in een crisis de N-VA nodig hebben om de gemeente te besturen”, besluit gemeenteraadslid Patricia Van Ruyskensvelde

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is