Professor Timothy (N-VA Herzele) wapent ons in lesmarathon tegen (toekomstige) virussen

Op 2 april 2021, over deze onderwerpen: Welzijn
Timothy Desmet

Professor Timothy wapent ons in lesmarathon tegen (toekomstige) virussen

Wil je verstandig omspringen met onze stilaan terugkerende vrijheden of wil je wapenen tegen toekomstige pandemieën, dan kan professor Timothy Desmet (44) uit Steenhuize daarbij helpen. Hij is een van de lesgevers van de lesmarathon die Universiteit Brussel gratis aanbiedt aan zijn studenten, maar ook aan alle geïnteresseerde burgers.

Misschien ken je Timothy Desmet als N-VA-gemeenteraadslid in Herzele, een oppositiefunctie die hij al een jaar lang met verve vervult. Maar de 44-jarige echtgenoot van Yora Vandenhaute heeft nog wel meer pijlen op zijn boog. Hij is in zijn vrije tijd zeer geïnteresseerd in wijn en is ondervoorzitter van de vzw Sommeliers-Conseil voor Vlaanderen. Hij is ook doctor in de cognitieve psychologie, opgeleid aan de universiteit van Gent en MIT, de Massachusetts University of Technology, een van de meest gerenommeerde technische universiteiten van de Verenigde Staten, en gespecialiseerd in hoe we menselijk gedrag beter kunnen begrijpen en voorspellen als burger, werknemer, consument enzovoort. Hij doceert die materie aan de Vrije Universiteit Brussel en aan de HULT International Business School in Londen. Hij is ook oprichter van iCense, een zijtak van de VUB die deze academische kennis ook toegankelijk maakt voor bedrijven en de overheid.

Omdat er in verband met corona zo veel meningen zijn van modale burgers, beleidsvoerders en virologen gaat de VUB op zoek naar hoe we ons het best kunnen gedragen in deze derde lockdown en hoe we als individu ons steentje kunnen bijdragen om zulke wereldwijde plagen te voorkomen. Negen wetenschappers, experten in huisartsengeneeskunde, interne geneeskunde, sociologie, seksuologie, medische deontologie, immunologie, statistiek en geschiedenis, geven vanaf nu een lesmarathon die iedereen kan volgen op www.vub/12uur/lesmarathon. Het initiatief van de marathon kwam van de studentenverenigingen Wetenschappelijke Kring en Biotechno.

Lesmarathon VUB: Geen inschrijving nodig, gewoon surfen naar www.vub.be/9uur/coronalesmarathon#coronalesmarathon

 

Bron: Herman Laneau, Het Nieuwsblad, 01/04/2021

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is