Toon De Bock op 25ste plaats voor Vlaams Parlement

Op 19 februari 2019, over deze onderwerpen: Afdelingsnieuws & activiteiten
Toon De Bock

Toon De Bock, gemeenteraadslid in Herzele en woordvoerder van Liesbeth Homans, is kandidaat voor het Vlaams Parlement

Op 26 mei wordt een nieuw Vlaams en Federaal parlement gekozen. Met een opvallend jonge lijst onderscheidt de Oost-Vlaamse N-VA zich van de andere partijen.

Matthias Diependaele trekt de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement en Anneleen Van Bossuyt trekt de lijst voor de Kamer.

Anneleen Van Bossuyt: “Het is geweldig om zo een jonge lijst te mogen aanvoeren. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten is 40 jaar, onze jongste kandidaat is 20 jaar. De partij blijft investeren in nieuw talent en geeft nieuwe gezichten de kans om zich te profileren.”

Matthias Diependaele: “De voorbije vier jaar heeft de N-VA een verantwoord hervormingsbeleid gevoerd, een veiligheidscultuur opgebouwd, een streng maar rechtvaardig migratiebeleid gevoerd, over de kwaliteit van ons onderwijs gewaakt en onze Vlaamse identiteit en de waarden van de Verlichting verdedigd. Wij willen die geboekte vooruitgang verdedigen en verder veranderen. Wees maar gerust dat al onze kandidaten staan te popelen om aan de campagne te beginnen.”

Toon De Bock, gemeenteraadslid in Herzele en woordvoeder van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans, staat op de 25ste plaats voor het Vlaams Parlement.

Toon is 42 jaar en verpleegkundige en master in de Medisch-Sociale Wetenschappen. Na zijn studies was hij docent en later ook vakgroepvoorzitter aan de faculteit Mens & Welzijn van de HoGent. Na een carrière van 15 jaar in het hoger onderwijs stapte hij in 2015 voltijds in de politiek en werd hij adviseur 'Welzijn, Volksgezondheid en Gezin' van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans. Sinds april 2017 is hij de woordvoerder van de minister.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 was hij lijsttrekker van de N-VA in Herzele en werd hij verkozen met het meeste aantal voorkeurstemmen. Hij is nu gemeenteraadslid en fractieleider van de N-VA in Herzele.

Lokaal engagement

Ondanks zijn drukke job heeft Toon zich ook altijd ingezet voor de partij en de lokale afdeling. Hij was lid van het arrondissementeel bestuur Aalst-Oudenaarde en was tot voor kort afdelingsvoorzitter van de afdeling in Herzele.

Toon wil de politieke ervaring die hij heeft opgedaan in Brussel inzetten om de N-VA lokaal verder te versterken en Herzele goed te besturen. Hij vindt het belangrijk om actief mee te werken om de ideologie van de N-VA uit te dragen, de doelstellingen van de partij te implementeren en de partij verder uit te bouwen.

Vlaanderen is zorg

Toon is maatschappelijk geëngageerd. Hij wil zijn kennis en jarenlange ervaring binnen het hoger onderwijs, de gezondheidszorg en de sociale sector bij de komende verkiezingen inzetten voor een betere zorg, meer handen aan het bed en meer respect voor de zorgverstrekkers in woonzorgcentra, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

 

Toon De Bock

 

Toon De Bock: “We leven allemaal langer en blijven ook langer gezond maar de vergrijzing brengt ook enkele grote maatschappelijke uitdagingen met zich mee. Eenzaamheid, sociaal isolement en stijgende nood aan toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg. Dat begint met een goede opleiding van onze zorgverstrekkers. Het tekort aan zorgpersoneel oplossen? Dat doen we niet door buitenlandse zorgverleners - die vaak geen of onvoldoende Nederlands spreken - te importeren. We moeten daarentegen de opleidingen en de zorgberoepen aantrekkelijker maken. Verbeter de werkomstandigheden, geef zorgverstrekkers een betere verloning en zorg voor meer handen aan het bed! Want Vlaanderen is zorg!”

 

Volg Toon op sociale media:

Facebook: https://www.facebook.com/DeBockToon/

Instagram: https://www.instagram.com/toon_de_bock/

Twitter: https://twitter.com/ToonDeBock

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/toon-de-bock/

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is